Mbyllet dorëzimi i projekteve për sheshin memorial “Adem Jashari”

Data e publikimit

Kategoria

Dhjetëra aplikantë të regjistruar kanë dorëzuar projektet e tyre në konkursin ndërkombëtar për ndërtimin e sheshit memorial në kujtim të sakrificës së familjes Jashari dhe komandantit Adem Jashari.

Afati i dorëzimit të projekteve ka qenë i hapur që prej datës 15 janar, kur edhe qe mbyllur regjistrimi i të gjithë të interesuarve.

Në këtë konkurs ndërkombëtar, të hapur në mars të këtij viti, përveç profesionistëve nga vendi nga vendi dhe rajoni, kanë aplikuar edhe një numër shumë i madh i profesionistëve dhe studiove të huaja.

Konkursi ka qenë i hapur për të gjithë artistët, piktorët, arkitektët, dizajnerët grafik, fotografët, artizanët, studentët dhe profesionistët.

Në thirrjen për aplikim është sqaruar se qëllimi është që sheshi ta ketë pjesë thelbësore monumentin e qëndresës, guximit dhe lavdisë së Adem Jasharit dhe familjes Jashari, si një prej themeleve të rëndësishme të lirisë së vendit.

Pra, monumenti synon të nderojë përkushtimin, guximin dhe sakrificën e palëkundur të Adem Jasharit dhe familjes së tij gjatë luftës së Kosovës për pavarësi dhe të shërbejë si një kujtesë e fuqishme për rolin e tyre kryesor në lëvizjen çlirimtare dhe përkushtimin e tyre ndaj kauzës.

Përzgjedhja preliminare e më të mirëve do të kryhet deri më datë 14 qershor, ndërkaq shpallja e fituesve të konkursit për sheshin monumental do të bëhet më 29 qershor.

Të fundit

Në fokus

SHERBIMI I ARKITEKTIT TE KRYEQYTETIT

© 2023 - SHAK

KUSHTET E PERDORIMIT

© 2023 - SHAK

KUSHTET E PERDORIMIT

01

04

LinkedIn

Twitter

Facebook

Instagram

admin@shak.archi

+383-44-111-222

Twitter

Adresa

SHËRBIMI I ARKITEKTIT TË KRYEQYTETIT

SHËRBIMI I ARKITEKTIT TË KRYEQYTETIT

Kontakti: