Sheshe, hapësira për këmbësorë dhe trafik i organizuar – disa nga efektet e ndërtimit të nënkalimit

Konkurse

MBYLLUR: Konkurs për koncept-dizajn të çerdhe-kopshtit në lagjen Mati 1

Lokacioni është një oazë e hapur, pa struktura fizike. Për sa i përket qasjes dhe transportit, lokacioni është në një zonë në ndërtim të vazhdueshëm prandaj ka sfidat e mungesës së infrastrukturës rrugore dhe transportit publik. Megjithatë, me zhvillimin e infrastrukturës primare rrugore, do të mundësohet qasje e lehtë me rrugët C, B dhe A, duke përfshirë edhe transportin publik në linjat 3 dhe 3A. Në analizën e planit aktual rregullues, lokacioni ka një orientim dhe formë të përshtatshme për qasje dhe parkim.

Shpallja

20/12/2023

Mbyllja

17/01/2024

Shpërblimet

12,200 euro

Kategoria

Shpallja

14 mars 2024

Mbyllja

15 prill 2024

Shpërblimet

TBD

Kategoria

APLIMI I MBYLLUR: Konkurs për sheshin monumental që nderon sakrificën e Adem Jasharit dhe familjes Jashari

Shërbimi i Arkitektit të Kryeqytetit ka hapur konkurs për sheshin monumental që simbolizon sakrificën e Adem Jasharit dhe familjes Jashari, si dhe peshën e saj në rrugëtimin drejt çlirimit. Sheshi do ta ketë pjesë thelbësore monumentin e qëndresës, guximit dhe lavdisë së Adem Jasharit dhe familjes Jashari, si një prej themeleve të rëndësishme të lirisë së vendit. Konkursi është i hapur për të gjithë artistët, piktorët, arkitektët, dizajnerët grafik, fotografët, artizanët, studentët dhe profesionistët.

Paleta

Trajektorja e transformimit urban është ndikuar nga një mori faktorësh që variojnë nga risitë teknologjike dhe ndryshimet ekonomike globale te dinamikat sociopolitike dhe konsideratat mjedisore. Brenda kësaj rrjete komplekse, një aspekt shfaqet veçanërisht i dallueshëm: nocioni i qytetit si një rrëfim. Krijimi i këtij rrëfimi kërkon një ekuilibër të ndërlikuar midis njohjes së trashëgimive historike, […]

Mbi 100 mijë makina hyjnë pothuaj çdo ditë në Prishtinë. Rreth 80 mijë të tjera janë makina të vetë prishtinasve. Rrjedhimisht, në një ditë të zakonshme, pothuaj 200 mijë makina ndodhen brenda kryeqendrës. Për pasojë, në kohë të pikut dhe në disa fyte të ngushta, trafiku rëndohet shumë. Vetëm në nyjën e rrugëve “Agim Ramadani”, […]

Dhjetëra projekte janë dorëzuar nga aplikantët dhjetë ditë para mbylljes së konkursit ndërkombëtar për sheshin monumental në nderim të sakrificës së Adem Jasharit dhe familjes Jashari. Konkursi ka qenë i hapur për të gjithë artistët, piktorët, arkitektët, dizajnerët grafik, fotografët, artizanët, studentët dhe profesionistët. Në thirrjen për aplikim është sqaruar se qëllimi është që sheshi […]

SHERBIMI I ARKITEKTIT TE KRYEQYTETIT

© 2023 - SHAK

KUSHTET E PERDORIMIT

Adresa

SHËRBIMI I ARKITEKTIT TË KRYEQYTETIT

SHËRBIMI I ARKITEKTIT TË KRYEQYTETIT

Kontakti:

01

04

LinkedIn

Twitter

Facebook

Instagram

admin@shak.archi

+383-44-111-222

Twitter