Në Kolovicë të Vjetër, do të ndërtohet një çerdhe-kopsht i ri

Data e publikimit

Kategoria

Projekti i çerdhe-kopshtit në lagjen Kolovicë e Vjetër është një shembull i përkushtimit për të krijuar një mjedis edukativ që plotëson të gjitha nevojat e fëmijëve. Ndërtesa është projektuar me kujdes për të prioritizuar sigurinë, duke përfshirë elemente të tilla si zona të mbrojtura për lojëra dhe masa sigurie për të gjitha pajisjet dhe hapësirat e brendshme. Fleksibiliteti i hapësirave lejon që ambientet të përshtaten sipas nevojave të ndryshme të grupeve të moshave të fëmijëve, duke siguruar që çdo fëmijë të ketë mundësinë të zhvillohet në një mjedis të përshtatshëm dhe të sigurt.

Një tjetër aspekt i rëndësishëm i këtij projekti është maksimizimi i dritës natyrore dhe ventilimit të duhur. Kjo jo vetëm që përmirëson mirëqenien e përgjithshme të fëmijëve, por gjithashtu krijon një ambient më të shëndetshëm dhe më të këndshëm për mësim dhe lojë. Zonat e lojës në natyrë janë dizajnuar për të stimuluar ndijorin dhe për të promovuar aktivitetet fizike, ndërsa konsideratat akustike sigurojnë që hapësirat e brendshme të jenë të qeta dhe të përqendruara në mësim. Integrimi i teknologjisë në këto hapësira, së bashku me përzgjedhjen e mobiljeve të përshtatshme për fëmijët, kontribuon në krijimin e një mjedisi edukativ të avancuar dhe të qëndrueshëm.

Ndërtesa është një shembull i përkushtimit ndaj qëndrueshmërisë mjedisore, me karakteristika si kulmi me panele diellore dhe orientimi optimal për efikasitet të energjisë. Arkitektura e thjeshtë dhe mikpritëse e fasadave, së bashku me përdorimin e ndriçimit natyral, kontribuon në krijimin e një mjedisi të ngrohtë dhe tërheqës. Integrimi i peizazhit në dizajnin e përgjithshëm siguron një lidhje pa probleme me mjedisin përreth, duke krijuar një ndjesi të harmonisë dhe lidhjes me natyrën. Ky projekt jo vetëm që plotëson nevojat e fëmijëve të lagjes Kolovicë e Vjetër, por gjithashtu demonstron ndjeshmëri kontekstuale ndaj strukturave fqinje dhe mjedisit urban përreth.

 

Të fundit

Në fokus

SHERBIMI I ARKITEKTIT TE KRYEQYTETIT

© 2023 - SHAK

KUSHTET E PERDORIMIT

© 2023 - SHAK

KUSHTET E PERDORIMIT

01

04

LinkedIn

Twitter

Facebook

Instagram

admin@shak.archi

+383-44-111-222

Twitter

Adresa

SHËRBIMI I ARKITEKTIT TË KRYEQYTETIT

SHËRBIMI I ARKITEKTIT TË KRYEQYTETIT

Kontakti: