Tuneli në kryqëzimin tek komuna, projekti i Ramës “për Prishtinën e së ardhmes”

Data e publikimit

Kategoria

“Transformimi i Prishtinës po vazhdon” ka shkruar kryetari i Prishtinës, Përparim Rama, në hyrje të lajmit se është në procedurë të prokurimit tuneli në rrugën “Agmi Ramadani”.

Pritet që problematikës së trafikut të ngarkuar në qendrën e qytetit, por edhe ndërlidhja e shesheve qendrore të qytetit me pjesën e qytetit të vjetër, u jepet zgjidhje përmes ndërtimit të këtij tuneli, shkruan Albanian Post.

Pas analizave disamujore të kryera nga Shërbimi i Arkitektit të Kryeqytetit dhe planeve konkrete të diskutuara deri në detaje, sipas Ramës, nisja e ndërtimit të tunelit që do ta transformonte qytetin është shumë afër.

“Në këtë mënyrë po krijojmë më shumë hapsira për këmbësorë e gjelbrim, ajër më të pastër e jetë më të shëndetshme për qytetarët”, ka shkruar kryetari Rama, në llogarinë e tij në Facebook.

Pas mbikalimit në lagjen Arbëria, projektit për çerdhe-kopshte në lagjet Mati 1 dhe Kolovicë, Masterplanit për Fshatin Olimpik, si dhe projektit për bulevardin qendror të qytetit, tuneli në lagjen “Agim Ramadani” është projekti i radhës i rëndësishëm për një qytet modern.

Të fundit

Në fokus

SHERBIMI I ARKITEKTIT TE KRYEQYTETIT

© 2023 - SHAK

KUSHTET E PERDORIMIT

© 2023 - SHAK

KUSHTET E PERDORIMIT

01

04

LinkedIn

Twitter

Facebook

Instagram

admin@shak.archi

+383-44-111-222

Twitter

Adresa

SHËRBIMI I ARKITEKTIT TË KRYEQYTETIT

SHËRBIMI I ARKITEKTIT TË KRYEQYTETIT

Kontakti: